Podsumowanie ostatnich wydarzeń w świecie Aptos

W ostatnim czasie wiele się dzieje na sieci Aptos. Poniżej krótkie podsumowanie bieżacych wydarzeń:

:one:
Thala osiąga 150 mln$ TVL zostawiając konkurencję na sieci Aptos daleko w tyle.
Amnis Finance i Aries Market przekraczają TVL na poziomie 50 mln$

:two:
Messari publikuje raport za Q4 2023 dotyczący sieci Aptos. Dużo się działo.

:small_blue_diamond: W wydarzeniu Graffio wzięło udział 605 tys. adresów.
Dokonano 1,3 mln transakcji w 24 godziny!

:small_blue_diamond: Aptos osiąga 30 tys. TPS i 2 miliardy transakcji

:small_blue_diamond: TVL w DeFi na sieci rośnie o 169% w ujęciu kwartalnym i osiąga 121 mln$

:small_blue_diamond: Wolumen transakcji NFT o wynosi 2,5 mln$
To wzrost o 460% w ujęciu kwartalnym!

:three:
Aptos Foundation łączy siły z JAMBO, firmą, która jest liderem w dostarczaniu połączeń rynków wschodzących do gospodarki cyfrowej.

:four:
Sieć Aptos została zintegrowana z portalem DappRadar gdzie możemy śledzić statystyki on-chain.

:five:
Ruszyła trzecia rekrutacja do Aptos Collective, czyli programu ambasadorskiego Fundacji Aptos.
:alarm_clock: Deadline: 01.03.2024.
Swoich zgłoszeń można dokonywać pod linkiem:
:white_check_mark: Aptos Collective Application Form

:six:
Fundacja Aptos i Ondo Finance nawiązują partnerstwo strategiczne, abo połączyć tradycyjne finanse z technologią blockchain.
$USDY zostanie zintegrowany z łańcuchem APTOS. Na początek poprzez Thala Labs.

14 Likes

fajny wątek, robisz takie podsumowania co tydzień? btw jestem tu nowy wiesz może jak mogę stowrzyć swój pierwszy post by zdobyć basges? Z góry dzięki za odpowiedzi :slight_smile:

10 Likes

Dzięki. Będziemy się starali z @Alcista co 2-3 tygodnie takie zbiorcze zestawienie podrzucić.

10 Likes

Powinieneś mieć przy danej kategorii możliwość dodania nowego wątku.

9 Likes

@adryjai i to mnie cieszy, poki co sam narazie probuje rozgryzc czym sie rozni apt od inj, oprocz tego ze sieciami

10 Likes

Dzięki za podsumowanie

5 Likes