Aptos Labs’te DevRel olarak görev yapan Chris Kim, Web3 geliştirme sürecindeki dağınıklığı ortadan kaldırmayı hedefleyen yeni bir eğitim serisini duyurdu. Kim, Twitter (X) üzerinden yaptığı paylaşımda, Web3 öğrenme sürecinin parçalı ve rehbersiz ilerlediğine dikkat çekerek bu durumu değiştirmek istediğini belirtti.
Chris Kim’in duyurduğu “Ship a Fullstack dApp on Aptos” adlı 6 bölümlük masterclass serisi, geliştiricileri sıfırdan alıp mainnet’e çıkabilen, production-ready bir dApp geliştirecek seviyeye taşımayı amaçlıyor.
Web3’ün Tüm Parçaları Tek Seride
Eğitim serisi, Aptos ekosisteminde gerçek dünyada kullanılan modern bir teknoloji yığını üzerine kurulu:
Move (Akıllı kontratlar)
Next.js (Frontend)
Geomi GraphQL (Hızlı veri indeksleme)
Aptos Connect (Google & Apple ile keyless sosyal giriş)
Kim, geliştiricilerin tek tek bu teknolojileri öğrendiğini ancak bunları bir araya getirerek çalışan bir ürün ortaya koymakta zorlandığını vurguluyor. Bu seri, tam olarak bu “birleştirme” problemini çözmeyi hedefliyor.
6 Adımlık Yol Haritası
Eğitim içeriği şu başlıklardan oluşuyor:
Kurulum: Geliştirme ortamı ve proje mimarisi
Move: Merkeziyetsiz bir “Journal” akıllı kontratının geliştirilmesi
Test: Move kontratlarının sağlamlığının test edilmesi
Auth: Aptos Connect ile Google ve Apple üzerinden keyless giriş
Data: Geomi GraphQL ile yüksek performanslı veri indeksleme
Full CRUD: UI tarafında ekleme, okuma ve silme işlemlerinin uygulanması
Hedef: Üretime Hazır dApp’ler
Chris Kim’e göre bu seriyi tamamlayan geliştiriciler, Aptos blockchain üzerinde kendi vizyonlarını hayata geçirebilecek bilgi ve pratiğe sahip olacak.
Eğitim serisi, Aptos Dev YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak. İlk bölümün yakında yayınlanması bekleniyor.