Aptos Learn’e, Aptos blockchain üzerinde çalışan basit bir agent oluşturmanıza yardım edecek bir rehber geldi. Python tabanlı bir geliştirme ortamı kurarak, blockchain ile etkileşim sağlayan bir uygulama geliştirmenizi amaçlar. Ethereum dünyasında kullanılan ethers.js veya web3.js gibi araçlara aşinaysanız, burada Python ile benzer bir deneyim yaşayacaksınız.
Rehberde Neler Var?
- Geliştirme Ortamı Kurulumu: Python’un doğru sürümünü seçmek, bağımlılıkları yüklemek ve projenizin sanal bir ortamda çalışmasını sağlamak.
- Proje Yapılandırması: Git ile versiyon kontrolü başlatma,
.gitignore
oluşturma ve temel dosya yapısını hazırlama. - SDK Kullanımı: Aptos SDK ile blockchain üzerinde işlem yapabilecek fonksiyonların hazırlanması.
- Temel Agent Yapısı: Python’da agent mimarisi oluşturma ve test verileri ile çalışma.
- Token ve İşlem Yönetimi: Blockchain üzerinde token oluşturma, transfer işlemleri ve cüzdan yönetimi.
Kimler İçin?
- Python geliştiricileri: Blockchain dünyasına adım atmak isteyenler.
- Node.js geliştiricileri: Python’daki konseptleri Node.js dünyası ile kıyaslayarak öğrenmek isteyenler.
- Blockchain meraklıları: Aptos’un sunduğu olanakları keşfetmek isteyen herkes.
Daha Fazla Bilgi İçin
Bu rehberde tüm detaylar adım adım açıklanmıştır. Daha fazlasını öğrenmek ve örnek kodlara ulaşmak için tippi-fifestarr/aptos-agent-local GitHub reposuna göz atabilirsiniz.